Изберете страница

Подготовка за Коледа

Ето че остават броени дни до един от най-хубавите празници – Коледа - Рождество Христово . Семеен празник, който връща всекиго от нас в детството, когато цялото семейство се събира на трапезата, къщата сияе от светлините на коледното дръвче  и с нетърпение очакваш да се случат чудеса. 

   Събирана с любов, години наред коледната украса е любима и желана както във всеки дом, така и в нашето училище. Тя допълва подготовката и настроението за Коледа, внася жизнерадостно и празнично настроение в сърцата,  което прави празника незабравимо и вълшебно преживяване! Много старание вложиха и тази година учениците и класните ръководители от ПГТ „Иван Вазов“, за да украсят училището и своите учебни стаи и кабинети за предстоящите празници. Сръчността, желанието и нестихващият коледен дух, ще превърнат  и тази Коледа в по-различна, по-забавна и по-красива. 

   С усмивки, позитивни емоции и творческа енергия даваме старт на подготовката за коледните празници! Групите за занимания в сферата на изкуството по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ трескаво се готвят за коледното тържество. Участниците в групата за народни танци „Фолклорика – ПГТ“ ще дадат отново възможност за докосване до българските традиции и фолклор чрез магията на танца. Участниците в групата за театрално изкуство ще се изявят на постановката „Коледа е!“, представяйки традиционните обичаи. Ще ехтяха песните на момчетата-коледари и техните коледни наричания. Обещаващ певчески талант работи усърдно върху своя репертоар. Извира музика от всяко кътче на слънчевото ни училище. 

  Декември е онова вълшебство, от което всички се нуждаем!