Изберете страница

Олимпиади и състезания

Областни игри

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „ИВАН ВАЗОВ“ – ГР. НЕСЕБЪР, К.К. СЛЪНЧЕВ БРЯГ ОТНОВО С ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ ОБЛАСТНИЯ ЕТАП НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ СПОРТНИ ИГРИ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА – ГР. БУРГАС

Изявени ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Слънчев бряг спечелиха второ място в комплексното класиране на Областния етап на ученически спортни игри по лека атлетика, провели се на 30 март 2023 г. в спортен комплекс „Славейков“ – гр. Бургас.

В индивидуалните дисциплини две втори и две трети места грабнаха:

  • 1. Константин Стоянов Трендафилов – ІХ-А клас – Второ място – „Тласкане на гюле“
  • 2. Иван Радостинов Михнев – ІХ-Б клас – Второ място – „Дълъг скок“
  • 3. Георги Атанасов Русев – Х-Б. клас – Трето място – „Дълъг скок“ и Трето място – „Скок на височина“.

Огромна заслуга за престижните постижения на учениците има техният учител по физическо възпитание и спорт Златко Белчев, който успя да развие състезателния спортен хъс у младите хора и ги накара да повярват в себе си.

През годините Гимназията по туризъм в Слънчев бряг доказва високия професионализъм на своите учители, ръководени от директора инж. Славчо Станелов. Всички те успяват да мотивират и подготвят отлично учениците си, които печелят заслужено престижни места в регионални, областни и национални състезания както в областта на туризма, така и в областта на спорта. Директорът адмирира и поощри с грамоти и предметни награди изявилите се в спорта възпитаници.

Състезание Барман и хотелиер

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „ИВАН ВАЗОВ“ – ГР. НЕСЕБЪР, К.К. СЛЪНЧЕВ БРЯГ ОТНОВО С ПЪРВО МЯСТО ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФЕСИИ

Златен медал за „Най-добър млад барман“ донесе за гимназията в Слънчев бряг ученикът от 11. клас Теодор Стайков, победил в оспорвана надпревара 12 участници от други професионални училища в страната на Националното състезание по професии в к.к. „Албена“, провело се от 19 до 21 април 2023 г.

Под вещото ръководство на професионално утвърдилия се директор инж. Славчо Станелов и младия талантлив учител по практика Владимир Милков ученикът Теодор Стайков грабна вниманието на всички в състезанието, чиято тема тази година беше: „Коктейл на шот“, т.е. „Коктейл на пластове“.

На пето място от 30 участници в Националното състезание за „Най-добър млад хотелиер“ се класира ученикът от 11. клас Жеко Белчев с ръководител младата учителка Ирина Павлова и екип от учители по английски език в ПГТ „Иван Вазов“ – гр. Несебър, к.к. Слънчев бряг.

През годините Гимназията по туризъм в Слънчев бряг доказва високия професионализъм на своите учители, ръководени от директора инж. Станелов. Всички те успяват да мотивират и подготвят отлично учениците си, които печелят заслужено престижни места в регионалните и национални състезания по професии.